Politieke voorkeur

Werken voor je uitkering: Rotterdam? Den Haag? Of heel Nederland?


Zou het spel dan toch begrepen worden? Ik zag vandaag in een van de updates dat de VVD-fractie van het stadsbestuur van Den Haag een project uit Rotterdam wil overnemen. Werken voor een uitkering. Nu zullen velen denken: dat vind ik niet meer dan logisch. Toch is er nog altijd een groot deel van de mensen die het krijgen van de uitkering zonder al te veel moeite als heel gewoon ziet.
Er zijn landen waarbij het anders gaat! Zeker in de tijd waarin wij ons nu bevinden is dit een project dat landelijk de moeite waard is om naar te kijken. Als de maatschappij iets voor jou doet, is het niet meer dan normaal om iets terug te doen. Zeker als dit dan ook nog eens kan bijdragen aan de persoonlijke financiële toekomst maar zeker ook die van de Staat die de komende jaren toch 18 miljard wil bezuinigen. En dit ook zal moeten om de staatsschuld weer onder controle te krijgen.

In Rotterdam en ook in Den Haag is det voorstel om mensen met een werkloosheidsuitkering VERPLICHT deel te laten nemen aan dit project. Wie weigert, verliest zijn uitkering. In Rotterdam
 is het streven om binnen 2 jaar tijd 1200 mensen die zonder werk zitten aan een baan te helpen. Dit kan om reguliere banen gaan, maar ook om leerwerktrajecten of vrijwiligerswerk. Iedereen krijgt een baan aangeboden die bij zijn/haar kwaliteiten past.

Als een dergelijk project nu in zowel Rotterdam als Den Haag uitgevoerd gaat worden, en het mocht een succes blijken - wat naar mijn idee al snel het geval is want ieder die een baan overhoudt of bezig is voor zijn uitkering doet een vorm van werk en heeft daginvulling - dan moet het toch mogelijk zijn om dat in een land als Nederland in te voeren. Op die manier zal er vanuit sociaal oogpunt minder commentaar en zullen er minder scheve ogen zijn op mensen die een uitkering hebben, om wat voor reden dan ook. Er wordt een bijdrage geleverd aan de maatschappij en dáár nog een keer bovenop krijgen ze een kans om een vaste baan te krijgen waarbij vaak de verdiensten nog hoger zijn. Wie verliest hier?

Auteur: Liberale Media op 06:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

2 reacties for �Werken voor je uitkering: Rotterdam? Den Haag? Of heel Nederland?�

  1. Wie verliest hier? Het gaat in dit verhaal natuurlijk vooral om de zinsnede "die bij zijn/haar kwaliteiten past". Daar wringt in veel gevallen nl. de schoen. Veel 'klantmanagers, arbeidsadviseurs etc. zijn nl. niet goed in staat de kwaliteiten, mogelijheden èn beperkingen van mensen goed in te schatten. Net zoals een groot aantal mensen, met afstand tot de reguliere arbeids- of 'activiteiten'markt, goed in staat zijn in te schatten waar hun mogelijkheden en beperkingen zitten, die iets bestendiger deelname mogelijk zouden maken.
    En dan heb je nog werkgevers nodig, die enigszins begrijpen en in staat zijn hoe deze mensen een passend en begeleid werk- of activiteiten traject succesvol te laten doorlopen. Zo eenvoudig is het dus niet als hier wordt voorgesteld. Kijk voor de zekerheid nog maar eens naar het filnpje van Marcel van Dam! "De onrendabelen"

  2. Ik ben het er helemaal mee eens. Het is niet makkelijk om zo 1,2,3 even in te schatten wat iemand wel en niet kan. Daar zullen goeie professionals aan te pas moeten komen.

    Aan de andere kant, hoeveel mensen kunnen erbij gebaat zijn tóch weer in de werksfeer te komen. En ieder persoon die er een baan uithaald kan toch enkel als winst gezien worden.

    Ik zeg niet dat het allemaal hoogopgeleide functies zullen zijn. Ook niet dat het altijd het mooiste werk is om te doen. Maar, ík heb altijd gevonden dat ik beter íets kan dan als niets.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs