Politieke voorkeur

Verhagen schaakt meesterlijk

Het lijkt erop dat Maxime Verhagen, onze demissionaire minister van Buitenlandse Zaken, zowaar enige daadkracht gaat tonen.

Hij heeft Geert Wilders gewaarschuwd voor zijn toekomstige uitlatingen in het buitenland. Verhagen heeft aangegeven dat Wilders uiteraard vrij is om te doen wat hij wil, maar dat hij ervan uitgaat dat Wilders wel zijn verantwoordelijkheid in acht neemt. Aanleiding is het komende bezoek van Wilders aan New York op 11 september a.s. Zie ook ons artikel over Wouke van Scherrenburg die zich verheugt op dit politieke spel. En ons bericht over Wilders die opnieuw schoffeert.

Reden voor Verhagen om Wilders nu te waarschuwen, omdat hij zich moet realiseren dat woorden consequenties kunnen hebben. Waarschijnlijk komt Verhagen met zijn uitspraken omdat
hij stevige kritiek uit zijn achterban krijgt dat zijn partij überhaupt met de PVV praat.

Om de schade die Wilders ons land toebrengt met zijn uitingen te beperken, heeft Verhagen nu ook een instructie aan zijn diplomaten in het buitenland gestuurd.
Zo moeten zij benadrukken dat de PVV niet in de regering komt en enkel gedoogsteun gaat geven. Heel diplomatiek wordt verzwegen dat de PVV wel bij de onderhandelingen over een nieuwe regering aanschuift.

Zeer taktisch worden de diplomaten geïnstrueerd om te benadrukken dat veel van Wilders' plannen in strijd zijn met onze Nederlandse grondwet.

En zo speelt Verhagen zijn schaakspel op meesterlijke wijze. Goed voor ons imago in het buitenland. En goed voor het politieke speelveld in Nederland.

Auteur: Liberale Media op 09:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

1 reacties for �Verhagen schaakt meesterlijk�

  1. Anonymous

    minder schaken dan wel een marionetten spelletje...maar ik vind de foto wel mooi :) *hou van schaakborden

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs