Politieke voorkeur

Doorbraak in Nederland-Verzorgingsstaat

Iedereen heeft de eigen verantwoordelijkheid om zo min mogelijk aanspraak te maken op een uitkering. Wanneer die eigen verantwoordelijkheid niet wordt genomen, dan mag de overheid ingrijpen.

Als je werkloos wordt, dan is dat uitermate vervelend. Je gaat er in korte tijd gigantisch financieel op achteruit. En dat is voor de meeste mensen al reden genoeg om te proberen om zo snel mogelijk weer aan de slag te komen.

Het grote probleem ligt bij de langdurig werklozen. Mensen die de hoop op een baan hebben verloren. En sommigen hechten zo aan het leven dat ze, zonder werk, hebben opgebouwd, dat het moeilijk is om daar uit te stappen.

Dat mag echter nooit een reden zijn
om geen baan meer te zoeken. Ook deze mensen moeten uit hun comfort zone komen.

Binnenkort moeten werklozen die een uitkering aanvragen, ook uitzendbanen accepteren. Dat is een prima zaak. Was vroeger een uitzendbaan enkel maar tijdelijk, tegenwoordig geven veel bedrijven de voorkeur aan het uitproberen van een nieuwe medewerker als uitzendkracht in plaats van om meteen iemand in dienst te nemen. Vaak vindt aan het einde van de uitzendtijd een beoordeling plaats en wordt besloten om iemand wel of niet in vaste dienst te nemen.

Eindelijk een doorbraak dus van een oud denkpatroon. Een zeer praktische oplossing waar zowel werklozen als uitzendbureaus mee zijn gediend. En wat ook nog eens een besparing op werkloosheidsuitkeringen zal opleveren.

Auteur: Liberale Media op 09:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

1 reacties for �Doorbraak in Nederland-Verzorgingsstaat�

  1. Menno Drenth

    Uit de comfort zone is goed... Nederland kennende zullen er diversen sub en sub sub regelingen ontstaan die het fundament uit een dergelijk plan vandaan schoffelen..

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs