Politieke voorkeur

Suriname: misdadiger aan de macht


Suriname heeft een nieuwe president. Het is, kent u hem nog?, Desi Bouterse geworden. Hij is door de Nationale Assemblée van Suriname tot president gekozen. Bouterse kreeg 36 van de 51 stemmen, zijn tegenstander Chandrikapersad Santokhi van het Nieuw Front 13 stemmen en er was één onthouding.

Wat een moeilijk item voor de internationale gemeenschap. Want, wat moet men met een president, een leider van een land, die hoofdverdachte
is van de Decembermoorden van 8 december 1982? Deze moorden zijn gepleegd op 15 tegenstanders van zijn regime. En steeds meer feiten wijzen er op dat deze heer Bouterse hoofd- en eindverantwoordelijk is voor deze moorden.
Verder is de heer Bouterse in Nederland veroordeeld bij verstek tot elf jaar cel veroordeeld voor betrokkenheid bij drugshandel.

En deze crimineel krijgt nu immuniteit omdat hij staatshoofd is?

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken verklaarde: "Bouterse is niet welkom in Nederland, anders dan om zijn gevangenisstraf uit te zitten". En "Nederland zal met Bouterse alleen contacten onderhouden op basis van functionele noodzaak".
Petje af voor deze demissionaire minister, waar ik doorgaans niet zo'n aanhanger van ben.

Grote vraag is natuurlijk: wat bezielt de Surinamers om een misdadiger aan de macht te helpen?

Auteur: Liberale Media op 01:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

4 reacties for �Suriname: misdadiger aan de macht�

  1. @cescolevens

    Iets genuanceerder! Een deel van de Surinamers heeft op de PARTIJ van Bouterse gestemd! Met name vele jongeren zijn slim verleid met meerdere populaire jonge kandidaten hoog op de lijst van deze partij(NDP). Vervolgens hebben de partijleiders(Brunswijk, Bouterse, Somohardjo) voor Bouterse gekozen, puur uit eigen belang! Door dit packt kon Bouterse met 36 zetels in het parlement(DNA) gekozen worden! Immers niemand haalt het in z'n hoofd om niet disciplinair te stemmen in een zó controleerbare zetting! (Stemmen tegen een kandidaat die zomaar R.I.P. achter je naam kan plaatsen is niet verstandig!)
    Bovendien waren de stemmers gemotiveerd door de grote beloften mbt ministersposten en andere topjobs! En juist die beloften zullen deze coalitie opbreken, want nu moeten ze waargemaakt worden! Bouterse en Brunswijk(u kent hun reputatie)hebben niet uit vriendschap of in het belang van Land en Volk voor elkaar gekozen! Het gaat een crimineel niet om Wie zijn counterpart is, maar om Wat deze oplevert!

  2. Beste Cesco,

    Zeer bedankt voor deze waardevolle toevoeging. Goede insight information over hoe het zo ver heeft kunnen komen. Wat een afschuwelijke gang van zaken.

    Hoe moet het nu verder? Zal Bouterse democratische rechten beperken?

    Thnx!

  3. @cescolevens

    Beste Anneke,
    Bouterse is helaas, hoe dan ook, sluw maar wel langs democratische weg gekozen. En in een rechtsstaat dienen wij dit gegeven te respecteren. Puur uit eerbiediging van de democratie! Neemt niet weg dat het tegen het rechtsgevoel van de meerderheid van de Surinamers (de meeste Surinamers hebben niet op Bouterse gestemd)en niet Surinamers indruist! Immers de gevangenis zit vol criminelen die véél minder op hun kerfstok hebben! Ook heeft Bouterse tot op heden nimmer publiekelijk afstand genomen van zijn militaire coup in 1980 en alle daarna tegen de rechtsstaat en (rechts)personen gepleegde daden! De komende weken zal, bij het verdelen van 'de buit', blijken hoe broos de coalitie is! Het moge een wonder heten als deze coalitie langer dan drie maanden stand houdt!

  4. Dag Cesco,

    Mijn doembeeld is dat hij de macht grijpt. Want, deze macht kan hij democratisch gewoonweg niet behouden.

    En ja, indien via democratie gekozen, dan moeten we dat respecteren.

    Wat mij betreft is trouwens van een hogere prioriteit dat deze heer veroordeeld is in Nederland.
    Dus: respect, maar dat heft onze rechtsorde niet op.

    Weer bedankt voor je reactie; laten we het volgen de komende tijd. Okee?

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs