Politieke voorkeur

De USA wordt meer en meer een politiestaat

De titel van dit artikel is geen prettige. Dat begrijp ik ten zeerste en het gaat mij persoonlijk aan het hart deze titel in deze vorm aan u te presenteren.

Toch is er iets fundamenteels mis in de Amerikaanse maatschappij. Schreef Liberale Media al eerder over de moskee-hysterie in New York, gisteren verscheen een artikel in het NRC over de waanzin van het Amerikaanse veiligheidsapparaat dat nu zo geheim is dat de Amerikanen zelf niet meer weten hoeveel mensen er werken, wat de kosten zijn en wat de eigenlijke functie is van deze diensten. Het gevolg is dat de diensten elkaar tegenwerken de geldstroom niet op te laten drogen. Dit over de rug van de veiligheid
van de Amerikanen en over de rug van de veiligheid van het vrije Westen.

Door deze wirwar aan veilgheidsdiensten komt het voor dat er maatregelen worden genomen die in het juiste licht beschouwt repressief zijn:

Een Amerikaanse internetprovider heeft onlangs een weblogplatform uit de lucht gehaald omdat een van de sites verwijzingen bevatte naar een dodenlijst van Al-Qaeda en instructies voor het maken van explosieven.
inlichtingendienst FBI wees op „een link naar terroristisch materiaal”. 70.000 mensen online door deze strakke actie van de FBI. John Morris van het Amerikaanse Centrum voor Democratie en Technologie sprak als volgt zijn zorg uit:
„Het is ongelukkig dat vele duizenden waarschijnlijk onschuldige blogs uit de lucht zijn gehaald", aldus Morris, die sprak van „een rotte appel".

Er zijn ongetwijfeld mensen die deze onverkwikkelijke zaak een incident vinden. Ik wijs u erop dat het begin van repressie begint met incidenten.

Auteur: Liberale Media op 05:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �De USA wordt meer en meer een politiestaat�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs