Politieke voorkeur

Stemmen voor Dummies

Noot van hoofdredacteur Anneke van der Veer: een ingezonden stuk van Karin Ramaker, ook gepubliceerd op haar website www.met-k.com


Kijk, als je een stem uitbrengt zo eens in de zoveel tijd, op een partij waarvan jij denkt dat zij jou en je normen en waarden goed kunnen vertegenwoordigen, en weet dat die partij zo goed en zo kwaad als het kan de punten op de lijst zal steunen en verder brengen, dan ga je naar een stemhokje, kleurt met potlood een vakje vol en dropt het formulier in een bak zodat alle stemmen later geteld kunnen worden.

Als alle stemmen uiteindelijk geteld zijn komt daar een uitslag uit. Een democratische uitslag. Deze manier is gekozen omdat wij een democratisch land zijn. Democratie betekent Letterlijk: demos (volk) kratein (regeert). Democratie is een bestuursvorm waar de regering door een meerderheid van het volk gekozen wordt en waarbij het volk de leiders op het rechte pad houdt door de mogelijkheid deze regering weg te sturen als een meerderheid van het volk het niet meer eens is met de regering. (bron encyclo.nl)

Dat vervolgens daar een uitslag uitrolt met een CDA als grote verliezer, een PVV die door wat voor redenen dan ook door het volk omhoog gestemd is, en een VVD als winnaar is wat dit land een democratie maakt.

Ik ben het niet met alle standpunten eens wat PVV betreft, sterker nog ik vind het soms van de zotte wat die man allemaal uitkraamt, bovendien lijkt het een eenmanspartij van een uitgebleekte oelewoeper maar dat terzijde, maar als Koningin Bea meent dat die man never, nooit, niet op het bordes mag staan dan gaat de Koningin zich erin mengen. Let wel, deze partij, wat ik er verder ook van vind, is democratisch gekozen!

Het CDA, het Christelijk Democratisch Appèl, was door het volk eruit gebonjourd. Weg, foetsie, opgerot. Maar, na een aantal gesprekken met formateur Lubbers na de impasse van de partijen, gaat CDA alsnóg gezellig meedoen.

We krijgen niet alleen een nieuw kabinet maar ook een nieuw woord erbij: Gedoogsteun. Zoiets als poepen in je broek en er heel lang op zitten.

Dit was de simpele uitleg van hoe het ervoor staat in Nederland. Schaamt u zich ook zo?

Auteur: Liberale Media op 06:00. Tags: , . Volg deze reacties via RSS 2.0

1 reacties for �Stemmen voor Dummies�

  1. Dank je wel Karin, voor deze mooie bijdrage! Hier worden meerdere stekeligheden aangeraakt en de genante consequenties blootgelegd. Misschien een goed idee om deze cursus nog 's voor te leggen voor een volgende verkiezing!

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs