Politieke voorkeur

Peilingen: VVD moet rechtervleugel overtuigen van Paars-plus


Iedere zondag 14:00 uur zal Liberale Media een analyse geven over de peiling van Maurice de Hond. Nu begrijpen wij van Liberale Media dat peilingen onvolledig en zoals gebleken tijdens de laatste verkiezingen onbetrouwbaar kunnen zijn. Toch opteren wij voor een analyse juist omdat het een indicatie geeft over de politieke verhoudingen in Nederland.

De peiling van deze week liegt er niet om. Er is een duidelijk waarneembare trend dat de rechtervleugel van de VVD massaal
overstapt naar de PVV. Het CDA staat op een dieptepunt door niet te onderhandelen voor een centrumrechts kabinet. Zoals het er naar uit ziet zet bij de PvdA de trend voort dat de strategische stemmers terugkeren naar hun eigenlijke eerste keuze GL en D66.

De VVD zal alle zeilen bij moeten zetten de rechtervleugel te overtuigen van Paars-plus. Wanneer Mark Rutte kan aantonen dat het liberale gedachtegoed met Paars-plus gewaarborgd is en blijft zullen de meeste kiezers vanzelf weer op hun schreden terugkeren. Het houdt tevens in dat de PvdA, GroenLinks en in mindere mate D66 iets meer water bij de wijn moeten doen om van Paars-plus het succes te maken dat het verdient.  


PVV 35 (+11), PvdA 27 (-3), VVD 23 (-8), CDA 18 (-3), SP 15, GL 12 (+2), D66 11 (+1), CU 5, SGP 2, Dieren 2

Auteur: Liberale Media op 05:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Peilingen: VVD moet rechtervleugel overtuigen van Paars-plus�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs