Politieke voorkeur

Erop of eronder voor liberaal Nederland

Dit weekend zullen er, volgens de officiële berichten, geen onderhandelingen plaatsvinden over een eventuele Paars-plus coalitie.

Maar, u mag er echt van uitgaan, dat de lijdende voorwerpen dit weekend niet alleen maar op een bootje (Alexander Pechtold, D66) of in Groningen (Ineke van Gent, Groen Links) zullen
doorbrengen.

Als het goed is, vindt er constructief overleg plaats met de achterban van de partijen. Fysiek of virtueel!

Het komt er nu op aan of de achterban van de partijen goed genoeg georganiseerd is om
draagvlak te kunnen creëren bij de vorming van de coalitie. Mijn collega Frank van Buren schreef eerder al een lofzang op de ondersteuning van de VVD-partijtop op het onderzoeken van een mogelijkheid voor het vormen van een Paars-Plus coalitie. Ondanks dat de achterban zich daar niet in kan vinden...

Grote kanttekening is natuurlijk de vraag of je voor korte of voor lange termijnpolitiek gaat. Op korte termijn moet ons land geregeerd worden. Ik denk dat iedereen het daar wel over eens is.
Maar, op langere termijn, zal deelname aan de regering dan wel zo goed vallen bij de Nederlandse kiezers? Bij je eigen achterban? Waar je, met jouw verkiezingsprogramma, toch verwachtingen hebt gecreëerd?


Wie regeert, incasseert... Wie oppositie voert, mening hart beroert...
Wat een dilemma. Nu maar hopen dat liberaal Nederland zal zegevieren!

Auteur: Liberale Media op 01:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Erop of eronder voor liberaal Nederland�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs