Politieke voorkeur

Lubbers! Wat bezielt Beatrix?


Onze Majesteit heeft het beliefd om Ruud Lubbers uit te nodigen. Dit tegen de wens van de grote politieke partijen. PvdA, CDA, GroenLinks en D66 vinden volgens RTL Nieuws dat Hare Majesteit VVD-leider Mark Rutte moet benoemen tot informateur.Wat bezielt Beatrix? Ruud Lubbers. CDA-prominent. Het CDA, metafoor voor alles wat niet aan hervorming wenst te denken in Nederland!


Nederland kan het zich niet veroorloven weer met een oriëntatieronde te beginnen. Die fase is geweest. Over en uit.

Ik raad onze majesteit aan om, ondanks haar afkeur voor sociale media te luisteren naar de wens van het volk en de verkiezingsuitslag van de de winnaars van de verkiezingen:
VVD, Groen Links en D66 te respecteren.

Mark Rutte zou een uitstekende informateur zijn. Hij heeft nu al bij diverse partijen aan tafel gezeten, weet waar hij over praat en overziet het brede spectrum qua mogelijkheden goed.

Ruud Lubbers daarentegen, ondanks zijn waarschijnlijke politieke interesse, zal weinig toevoegen aan het politieke spel zoals dat nu door Mark Rutte op de wagen is gezet. De keuze voor Lubbers door het Staatshoofd is een poging een kabinet te creëren van CDA,PvdA en VVD.  De Koningin drukt een te duidelijk stempel op deze formatie door de politieke partijen te schofferen en voorbij te gaan aan de wens van meerdere fractievoorzitters.

Motivatie voor dit statement: de heer Lubbers is inderdaad Minister van Staat, maar ook lid van een partij die zwaar verloren heeft en de vierde partij in Nederland is.

Auteur: Liberale Media op 01:00. Tags: , , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

1 reacties for �Lubbers! Wat bezielt Beatrix?�

  1. Het is al zot dat ze als informateur weer een bejaarde van de afwerkplek aftrekken, terwijl de pensioengerechtigde leeftijd een thema is. Het maakt de oude garde (wiens kostje al gekocht is) toch absoluut niet meer uit wanneer dat pensioen eigenlijk precies ingaat?
    Mensen worden niet wijzer naarmate ze ouder worden. Wijder hooguit.
    Als politiek werkelijk over toekomstplannen gaat, moet je mensen die die toekomst niet meer mee gaan maken erbuiten laten.
    Voor oude mensen is de golfsport bijvoorbeeld leuk. Of zelfmoord.
    Het is beter, logischer en eerlijker dat de mensen die het gekloot van Wouter Bos en consorten moeten rechtdraaien ook daadwerkelijk het beleid mogen bepalen.
    En dat betekent ook ophouden met overal oeverloos over praten. Alles, maar dan ook werkelijk alles bespreken is iets dat gebeurt in soapseries, tijdens meisjesonderonsjes en in het Nederlandse poldercircuit. Verder nergens.

    En maatregel 1: schaf voor een aantal beroepen uurloon af en voer taakloon in.
    Je zult schrikken hoe snel een en ander ineens blijkt te kunnen gaan.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs