Politieke voorkeur

Excessief declaratiegedrag door AFM: zero-tolerance!




Naar eigen zeggen bevordert de AFM eerlijke en transparante financiële markten. Zij is als waakhond aangesteld door de overheid om consumenten te beschermen. Er moet weer meer vertrouwen komen in de financiële sector.
Diezelfde AFM had moeite met transparantie over haar eigen declaratiegedrag.
Er moest door RTL Nieuws zelfs een beroep worden gedaan op de WOB (de Wet Openbaar Bestuur) om inzicht te krijgen hoe met ons belastinggeld wordt omgegaan door de bestuursleden van de AFM.

Maar nu is de AFM dan toch met de billlen
bloot gegaan. Op haar website heeft ze uitgebreide informatie gepubliceerd over declaraties van het bestuur.
En wat blijkt: ook binnen deze semi-overheidsorganisatie heerst een graaicultuur. Er wordt vaak duur gegeten. En binnen Europa wordt business-class gevlogen. Ook is mevrouw Hoogervorst, eega van het opperhoofd van de AFM meegeweest op een tripje naar Malta. Allemaal door u en mij betaald!

Eind 2009 heeft de voorzitter van de Raad van Bestuur van de AFM, Adri Baan, een brandbrief geschreven aan directeur Hans Hoogervorst dat het declaratiegedrag van de directeuren te vaak afwijkt van de regeling. Baan eist dan ook invoering van een zero tolerance-beleid.

En laat dat nu net zijn wat de AFM met overtreders binnen de financiële sector doet! Dus binnenkort verwacht ik op de op de nieuwessite van de AFM, waar overtreders met naam en faam bekend gemaakt worden, het volgende bericht:



AFM legt last onder dwangsom op 21-07-2010 op aan:


Hans Hoogervorst
Theodor Kockelkoren
René Maatman
Paul Koster

Prima dat er nu Kamervragen gesteld worden aan de verantwoordelijke minister De Jager.
Zero-tolerancebeleid past in deze uitstekend!

Auteur: Liberale Media op 06:13. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Excessief declaratiegedrag door AFM: zero-tolerance!�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs