Politieke voorkeur

Een dom volk is een tevreden volk

Politici worden door het volk gekozen. Dus eigenlijk zijn ze een beetje van ons. Een Alexander Pechtold van D66 is één van de de weinige politici die dat aspect begrijpt. Alexander Pechtold was ook degene die de mediastilte rond Paars-plus verbrak en aangaf dat het nu of nooit was voor die formatieronde, Dat was een risico, zoals ik al eerder heb aangegeven. Het was echter wel een noodzakelijk risico. Tegenwoordig met alle snelle vormen can communicatie is er een veranderde informatiebehoefe bij de Nederlandse bevolking ontstaan. Waar in het verleden de bevolking de schouders ophaalde, is het nu een ander verhaal. Mensen willen geïnformeerd worden en dat is terecht. Het belang voor een hele bevolking wordt besloten in kamertjes en het electoraat dat diezelfde politici heeft gekozen wordt uit dank getrakteerd op stilte.

Het CDA, de VVD en de PVV zijn "informeel" bij elkaar. Hoe de stemming is, waarover wordt gesproken? Alleen een paar regenten van oude partijen waartoe ik Geert Wilders ook reken houden hun kiezen zwaar op elkaar. De verkiezingen zijn tenslotte voorbij. De politieke variatie van "the mushroom method" is weer in volle werking. Voor diegene die niet weten wat "the mushroom mehod" is: Keep them in the dark and feed them shit.

De leus van Bruin-1 zal ongetwijfeld zijn: Een dom volk is een tevreden volk.  Bruin-1 gaat eraan voorbij dat tegenwoordig een geïnformeerd volk een tevreden volk is.

Auteur: Liberale Media op 05:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

2 reacties for �Een dom volk is een tevreden volk�

  1. Een waarheid als een koe!

  2. Menno,

    Klopt helemaal, maar het moet soms weer verteld worden.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs