Politieke voorkeur

Als God het wil

Wanneer mensen hun religie willen uitoefenen. Fine by me. Het interesseert mij niet welke religie mensen aanhangen, maar val mij er niet mee lastig en zorg ervoor dat anderen ook niet met een religie lastig gevallen worden. Het verbod op koopzondagen en dat soort geneuzel is aan mij niet besteed. Vandaar dat ik wat verbaasd opkeek bij het volgende bericht:

Apothekers waken over moslims tijdens ramadan

Deze vastenmaand is dit jaar van 11 augustus tot en met 9 september. Zoals u weet, vasten moslims tijdens deze vaste van zonsopgang tot zonsondergang. Nu zijn er moslims die zo rigide met hun religie omgaan dat medicijngebruik ook onder het vasten valt. Niet mijn ding. Bij ziekte is er medicatie en wanneer men zijn leven wil verlengen dan dient men die medicatie te nemen. Wanneer er dus moslims zijn die denken dat zij dat niet mogen van hun God. Prima. Dat is een keuze die ik niet begrijp,
maar wel kan respecteren. Het gevolg is natuurlijk wel dat de gevolgen van de medicijnonthouding ook voor rekening van die gelovige komen. Als God het namelijk wil zullen ze ongetwijfeld blijven leven.

Auteur: Liberale Media op 09:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

4 reacties for �Als God het wil�

  1. Anonymous

    Als er moslims zijn die tijdens de Ramadan hun ziekte verwaarlozen en na de 'vastenperiode' (overdag niets en na zonsondergang volproppen maar) de morningafterramadanpil slikken dan zou ik me daar niet druk over maken. Hooguit advizeren het gewoon na zonsondergang te doen. Wat ik niet begrijp is dat een liberaal zich daar over opwindt en die moslims voor de kosten wil laten opdraaien. Zo weet ik er nog wel een paar. Laat dergelijke onderwerpen maar over aan Wilders. Anders blijft er niets voor hem over zich te profileren. Ondertussen is het liberalisme wel de grootste kostenpost die de maatschappij kan overkomen. Het liberalisme is een op de pof levende marktideologie die als het misgaat de maatschappij met de kosten opzadelt.

    Ger Pouw (awopbopaloolop op Twitter)

  2. Ger,

    Het maakt mij niet uit welke religie wie waar en hoe dan ook aanhangt. Waar het mij om gaat is dat wanneer mensen keuzen maken zij zelf verantwoordelijk zijn voor de consequenties. Waarom die apothekersorganisatie die verantwoordelijkheid gaat overnemen is mij een volslagen raadsel.

  3. Dat is onzin. Je kan als moslim gewoon medicijnen innemen, en je kan als je ziek bent ook gewoon eten. Volledig volgens de regels; die dagen kan je na de Ramadan dan eventueel inhalen.

  4. Marcus,
    Bedankt voor je aanvulling. Volgens de Apothekersbond wordt daar echter anders over gedacht.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs