Politieke voorkeur

Verstandig onderhandelen met Mark Rutte

Je kan aan veel zaken denken bij de JFS, maar "affordable" is nu niet het woord dat in mij opkomt wanneer ik denk aan dit monstrum. Deze "glorieuze" opvolger van de F16 is financieel net zo luchtwaardig als het eerste vliegtuig van de Wright Brothers.  Een bodemloze put waar niemand op wacht, behalve het CDA. Met de komende bezuinigingsronde in het vooruitzicht heeft Mark Rutte een meesterzet gedaan. Mark ziet een gegronde reden de JSF niet aan te schaffen in de komende kabinetsperiode. Door met dit voorstel te komen maakt Rutte een gebaar naar het CDA om  minder op sociale zorg te bezuinigen, mits het CDA instemt met het voorlopig schrappen van de JSF. De Volkskrant verwoordt het
als volgt:
Rutte realiseert zich dat ‘de wapenorder van de eeuw’ in tijden van forse bezuinigingen op zorg, onderwijs en sociale zekerheid uiterst gevoelig ligt in de samenleving. Voor de aanschaf van de JSF is ruim 6 miljard euro uitgetrokken, ofwel eenderde van het bedrag dat het beoogde kabinet-Rutte wil bezuinigen.

Zes miljard besparing zal het niet opleveren. Wat het wel oplevert voor Mark Rutte is wisselgeld in de komende onderhandelingen en dat zal hij zeker nodig hebben.

Auteur: Liberale Media op 05:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Verstandig onderhandelen met Mark Rutte�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs