Politieke voorkeur

Religie van de vrede

Stel je nu eens voor dat de PVV het christendom exact hetzelfde zou behandelen als de islam. Dan zou het christendom worden afgeschilderd als fascistoïde stroming waar geen plaats voor is in onze maatschappij. Ga maar na, de extremisten op het plaatje links kunnen worden uitgelegd als  vertegenwoordiger van het christendom. Dus worden alle christenen verdacht van  racisme, geweld en alles negatiefs wat je kan verzinnen. Wat tenslotte opgaat voor één religie zal opgaan voor andere religies. De versterking van het beeld dat christenen behoren tot een criminele organisatie komt met het volgende bericht uit de Telegraaf:


Een christelijke groepering in de Verenigde Staten wil op 11 september publiekelijk korans verbranden, precies negen jaar na de radicaalislamitische aanslagen op de VS. De aankondiging van de
onafhankelijke kerk leidde al tot protesten van moslims en andere christenen.
Het protest van andere christenen wordt aan de kant geschoven. Tenslotte is dat camouflage voor hun werkelijke bedoeling en zijn zij het in hun hart diep eens met deze verbranding.


Natuurlijk reken je op de actie van enkelen niet een hele groep af. Dat schreef Anneke van der Veer eerder vandaag. Ook hier is dat het geval, Een stelletje idioten zonder enige vorm van historisch besef, maar wel beladen met een overgrote dosis hysterisch besef plannen een actie zo stompzinnig dat de enige woorden die mij te binnen schoten komen van Heinrich Heine:
"Dort, wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen."

Auteur: Liberale Media op 01:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

1 reacties for �Religie van de vrede�

  1. Reactie van @wvandenberg via Twitter

    @LiberaleMedia Zeer misplaatste vergelijking en totaal niet op dezelfde manier vergelijkbaar. Relativisme!

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs