Politieke voorkeur

Re: stemmen voor dummies, (het "sore loser syndrome")

Eindelijk, binnen een maand na lancering van deze geweldige site was er de eerste fittie tussen yours truly en de hoofdredacteur Anneke van der Veer. De aanleiding van de verhitte discussie  was het wel of niet plaatsen van een gastartikel van Karin Ramaker waarin Karin feilloos aantoont hoe het "sore loser syndrome" in de praktijk werkt. Ik stemde tegen plaatsing en zoals u begrijpt stemde Anneke voor. Anneke kon zich in het artikel vinden en kwam met de overtuigende motivatie dat het liberalisme meerdere gezichten kent en dat het artikel daarom geplaatst moest worden. In die onderbouwing kon ik mij vinden en de rest is geschiedenis. Tot dit moment.
Van de geschiedenis kan je leren en lering trekken. Ik verwacht dat progressief  Nederland  snel tot haar positieven komt en overgaat tot de orde van de dag. Femke Halsema die aangeeft
dat het niet echt democratisch is een minderheidskabinet. Dikke huilie ook her en der op twitter hoe verschrikkelijk het allemaal is.

Wat ik mis is de hand in eigen boezem. Er is maar een partij schuldig aan deze formatie en dat is niet het CDA. De hoofdschuldige in deze politieke stoelendans en zwartepieten heet de Partij van de Arbeid onder de bezielende leiding van Job Cohen. Deze moderne versie van mr. Njet heeft het voor elkaar gekregen eerst Paars-plus te torpederen en vervolgens een centrumkabinet. Dan, volgens een bepaald ding dat realisme genoemd kan worden, bleven er twee opties over. Bruin-1 of Gedoog-1 en dat is nu precies wat er gebeurd is door het "onwrikbare" optreden van de PvdA.

Ja er is een nieuwe politieke realiteit met kansen voor het liberalisme. Suck it up en ga over tot de orde van de dag.

Auteur: Liberale Media op 05:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

8 reacties for �Re: stemmen voor dummies, (het "sore loser syndrome")�

  1. er zitten taalfouten in het stukje. ramaker zonder s. en fenke is femke.

  2. Helemaal mee eens. Het bedankje van Wilders aan Cohen via Twitter, illustreerde dit perfect. Er is er maar één die de weg vrij heeft gemaakt naar een rechtse minderheidscoalitie, door al het verder mogelijke te blokkeren en dat is Job Cohen. Inschattingsfout of politieke blunder?

  3. Dank je wel, Karin. Inmiddels aangepast!

  4. Reactie via Twitter van @metkcom

    @LiberaleMedia + blijft t met twitteraccounts met alg bedrijven/sites vervelend dat ik niet weet met wie ik van doen heb, al kan ik raden ..

  5. Reactie via Twitter van @metkcom

    @LiberaleMedia met taalfouten en verkeerde interpretatie, maar verder stoer dat het dan alsnog gepubliceerd is. ;-)

  6. Er is geen partij die haar hele program verkwanselt. Ook dat is een reden dat paars plus voorlopig mislukt is. VVD stelde een grens en de PvdA wilde daar niet overheen. Mensen zouden dat gegeven in ogenschouw moeten nemen. Er wordt hard onderhandeld zodat de partijen die meedoen zoveel mogelijk van hun program terugzien in een eventueel akkoord. Eender wat voor een kabinet er komt, er zal niet gauw sprake zijn van kiezersbedrog.


    Het is uiteraard niet gek dat partijen die even uitgespeeld zijn, diep bedroefd zijn. Het argument dat daarmee democratische grondrechten geschonden worden zijn echter niet terecht en rieken naar stemmingmakerij. Als er immers een kamermeerderheid is die steun verleent aan een kabinetsvorm dan is dat niet meer dan een gegeven. De wet beschrijft niet hoe een meerderheid tot stand zou moeten komen.

    Het lijkt wel alsof de partijen in hun programma's in het vervolg zouden moeten gaan beschrijven hoe zij de formatie voor ogen denken te hebben.
    Het wordt tijd dat Hollandse nuchterheid weer eens de overhand neemt en dat we gewoon even wachten hoe het akkoord eruit gaat zien.

    Het is uiteraard niet gek dat partijen die even uitgespeeld zijn, diep bedroefd zijn. Het argument dat daarmee democratische grondrechten geschonden worden zijn echter niet terecht en rieken naar stemmingmakerij. Als er immers een kamermeerderheid is die steun verleent aan een kabinetsvorm dan is dat niet meer dan een gegeven. De wet beschrijft niet hoe een meerderheid tot stand zou moeten komen

  7. Sorry voor de dubbele alinea's

  8. @Carla
    Politieke blunder als je het mij vraagt. Cohen verwachtte een extra ronde te onderhandelen. De jonge strategische honden binnen de PvdA (Samson en van Dam) kunnen hun wonden gaan likken.

    @Edwin
    Die nuchterheid zou mooi meegenomen zijn inderdaad.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs