Politieke voorkeur

"Happy Hour"

Toen bekend werd dat VVD PVV en CDA bereid waren om formeel te gaan praten over een rechts kabinet, barstte er een ware stortvloed van tweets los over deze nieuwe politieke ontwikkeling. De meeste van mijn followers waren razend enthousiast en konden hun vreugde niet op. Het leek even alsof er al sprake zou zijn van een kabinet. Ook op deze site ging het Liberale Café open, met de tekst ‘Happy Hour.’ Ik was verbaasd.
Ten eerste, het goed verlopen van de informele gesprekken is geen garantie op een rechts kabinet. Het CDA heeft dit al bevestigd. CDA-leider Henk Bleker sprak in Tros Kamerbreed nog over ‘twijfels en vraagtekens’ die
weggenomen moeten worden voor er een kabinet gevormd kan worden. Op het gebied van onderwijs en godsdienst verschillen zijn partij en die van Geert Wilders op wat cruciale punten. Vooral als het gaat om de Islam.
Ook sprak meneer Bleker over de meningsverschillen met de VVD die bestaan uit de manier waarop er bezuinigd moet worden. ‘Er zal nog het nodige water door de Rijn moeten’, aldus meneer Bleker.
De drie heren zullen dus nog maar moeten waarmaken of een rechtse variant daadwerkelijk het bordes haalt.

Ten tweede, is een kabinet dat bouwt op gedoogsteun van de PVV wel een liberaal kabinet? In hoeverre zal Wilders zijn anti-Islam stempel op het gedoogakkoord drukken? En in hoeverre zullen Rutte en Verhagen daarin mee gaan? Voor mij persoonlijk zijn er nog een hoop vragen die beantwoord zullen moeten worden, voor ik tevreden kan zijn met z’n kabinet.

To be continued...

Auteur: Liberale Media op 07:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

4 reacties for �"Happy Hour"�

  1. Een fantastisch eerste artikel van je, Jordy.

    Alleen, ons happy hour sloeg op het opengaan van het Liberale Café en niet op een hurray vanwege de onderhandelingen.
    :-)

    Ga zo door!

  2. Jordy,
    Welkom. Mooi arikel en het to be continued wacht ik van harte en met plezier af.

  3. Reactie van @Tjakkodijk via Twitter:

    @jordydavelaar goed stuk op @Liberalemedia! ben benieuwd naar het vervolg!

  4. Goed artikel! Het is natuurlijk ook best lastig zo'n liberaal kabinet, zeker als de VVD de enige liberale partij in de coalitie is. Maar als liberaal VVD-er heb je ook wel een link met rechts, dus indien rechtse liberale standpunten kunnen worden uitgevoerd, heb je toch al wat gewonnen. En water bij de wijn moet in elk kabinet, maar het scheelt wel een stuk of dat een glaasje water is, of een container.;)

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs