Politieke voorkeur

Het dilemma


Liberaal en verbieden is een feitelijke tegenstrijdigheid. Wij houden niet van verbieden. Verbieden beperkt. Verbieden bevrijdt niet. Verbieden tast een basisvrijheid aan van uiten. Ondernemen kan op gespannen voet staan met liberalisme. Hoe bijvoorbeeld om te gaan met een regime dat de vrijheden van haar onderdanen inperkt en controleert, maar aan wie je als ondernemer goed geld kan verdienen? Doe je daar dan zaken mee? Het antwoord op deze vraag is meer dan waarschijnlijk ja. Saoedi-Arabië daar een goed voorbeeld van. Dit koninkrijk geldt als één van de meest repressieve ter wereld, toch wordt er zaken meegedaan en worden mensenrechten aan de kant geschoven. Het laatste voorbeeld is de toegang tot gegevens die worden verzonden via de Blackberry:
Saoedi-Arabië heeft een akkoord bereikt met de producent van de Blackberry smartphones over toegang tot data. Daardoor kan een verbod op het gebruik van de Blackberry in dat land vermeden worden.

Door actief mee te werken aan inperking van vrijheden kan er
geld verdiend worden. Dat gebeurt en dat zal blijven gebeuren. De vraag is of dat reden genoeg is ermee door te gaan. Vrijheid is een principe waarvoor gestreden dient te worden, niet dat bestreden dient te worden.

Auteur: Liberale Media op 13:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Het dilemma�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs