Politieke voorkeur

Contouren van een Kabinet

Vandaag beginnen de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV over de nieuw te vormen regering. Dat er bezuinigd wordt staat vast. Eén van de bezuinigingsposten lijkt een vermindering van het aantal ministers te zijn. De inzet wordt het aantal ministers terug te brengen  tot elf. Waarvan de VVD er zes levert en het CDA vijf. Op het eerste gezicht lijkt dat een goede zaak. Een kleinere overheid is altijd een zegen voor de bevolking. De vraag is echter: Is een cosmetisch kleinere overheid daadwerkelijk een kleinere overheid wanneer het aankomt op overheidsbemoeienis? Natuurlijk gaan het aantal ambtenaren omlaag en wordt hopelijk de bureaucratie minder, maar het verminderen van kan ook chaos inhouden. Meer werkdruk en daardoor minder efficiency. Bezuinigingen? Daar ben ik een voorstander van. Dat er op het ambtenarenapparaat bezuinigd kan worden staat ook buiten kijf. De vraag blijft of daar met het komende cowboykabinet
(eerst schieten dan praten) op een verstandige manier mee om wordt gegaan.

De komende drie weken worden cruciaal voor de besprekingen. De contouren van dit kabinet zullen worden uitgelijnd en met iedere pennenstreek zullen de  machtsverhoudingen duidelijker worden.

Auteur: Liberale Media op 01:12. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

3 reacties for �Contouren van een Kabinet�

  1. Je kunt je net zo goed afvragen of welk ander kabinet ook verstandig omgaat met de beslissingen die worden genomen. Dat is in ieder geval niet altijd het geval geweest. Nu wordt er net gedaan of we jarenlang allemaal kabinetten gehad hebben die louter verstandige beslissingen hebben genomen. Ik heb er vooralsnog alle vertrouwen in, en wacht dit dus rustig eerst af.
    Kwestie van eerst de feiten laten spreken voordat je gaat schieten. :)

  2. Carla,
    Ik blog dus ik schiet :-)

  3. Gerrit Willems

    Het lange termijn voordeel van minder ministers is dat het minder wachtgeld zal gaan kosten.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs