Politieke voorkeur

Common sense ontbreekt bij NMA

Leest u het ook? Het ene na het andere bericht over de historische lage rente in Nederland? Tienjarige staatsleningen die nu tegen 2,63% rente staan; het voornemen van het Agentschap van Financiën om volgende week €8 miljard op te halen met leningen die binnen een jaar aflopen. En dat voor een rente van nog minder dan 1%...

Daarnaast: de te betalen rente die voor ons maar niet naar beneden wordt bijgesteld. Denk aan persoonlijke kredieten, hypotheken etc.

En dan als laatste de 'hoera-berichten' van de banken. ABN AMRO die het eerste
kwartaal 2010 een nettowinst heeft behaald van €178 miljoen tegenoverl €87 miljoen in dezelfde periode van 2009. ING die in het tweede kwartaal een nettowinst van €1,09 miljard heeft behaald... En, de stijging is vooral te danken aan de hoge marges op hypotheken.

Daar klopt toch gewoon iets niet? Je hoeft toch geen econoom te zijn om hier een conclusie uit te trekken?

Als banken de rente op spaartegoeden verlagen door de historisch lage rentevoet, lijkt het logisch dat ze hun tarieven voor hypotheken scherper gaan stellen. Zeer terecht dus dat de Vereniging Eigen Huis aan de mededingingsautoriteit NMA heeft gevraagd om een onderzoek in te stellen hoe de hypotheekverstrekkers hun rentes vaststellen.

Common sense. Dat de NMA daar nu zélf niet opkomt. Onbegrijpelijk!

Auteur: Liberale Media op 05:00. Tags: , . Volg deze reacties via RSS 2.0

2 reacties for �Common sense ontbreekt bij NMA�

  1. Anonymous

    Terecht punt wat je noemt, maar misschien doet de NMA al lang onderzoek naar de praktijken van banken... De NMA doet namelijk nooit uitspraken over welke onderzoeken er lopen. Laten we in elk geval hopen dat er wat aan gedaan wordt en dan vooral dat hypotheekbezitters met terugwerkende kracht gecompenseerd worden...

  2. @anoniem met hierbij het grote risico dat het voor velen te laat zal zijn doordat ze of door verkoop of erger door executie geen eigenaar meer zijn en wie weet nog veel verder in de schulden zitten..

    zulk gedrag is niet verantwoordbaar!

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs