Politieke voorkeur

Religie is een privéaangelegenheid


VVD-raadslid Stefan de Bruijn vraagt om opheldering. "Religie is een privéaangelegenheid en dat betekent dat religieuze lessen niet door de overheid betaald dienen te worden

Met zo een quote haal je Liberale Media en bloeit ons hart op. Nou ja ons, in ieder geval mijn hart.


Wat is het geval. De gemeente Amsterdam besluit in al haar wijsheid  dat het subsidiëren van Arabische lessen in Amsterdam gewoon doorgaat. Dit tegen de wens van het stadsdeel centrum in. Uit het verleden blijkt dat de subsidie geen toegevoegde waarde heeft aan de participatie en inburgering in de samenleving. Mijn voornaamste punt blijft echter dat religie prima is, maar dat de kosten niet op de samenleving in haar geheel kan worden verhaald. Religie is een privéaangelegenheid en dient zo behandeld te worden. In een doorontwikkelende seculiere maatschappij is geen plaats voor gemeenschapsgeld dat wordt gespendeerd aan welke religie dan ook.

Auteur: Liberale Media op 12:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

4 reacties for �Religie is een privéaangelegenheid�

  1. Anonymous

    Inderdaad privé, maar ja secularisatie schijnt hier moeilijk te verkopen. Helaas! Arabische lessen om in te burgeren? Get real!

  2. Anonymous

    ik ben een grote voorstander van de scheiding kerk en staat, maar kan iemand mij uitleggen wat lessen Arabisch met religie te maken hebben? Of moet ik ook bang zijn dat het engels op de school van mijn kinderen een manier is om de overtuigingen van de Angelsaksische kerk op te dringen?

    Lessen Arabisch is volgens mij taalonderwijs wat in ieder geval niet direct te maken hoeft te hebben met godsdienstonderwijs. Laten we het dus vooral zuiver houden.

  3. Dank je wel voor je antwoord. Hoe zou jij de secularisatie doen plaatsvinden?

  4. Anoniem 21 juli 14:39

    De lessen Arabisch worden gegeven de Koran te bestuderen. Dan is het geen taalonderwijs en is de scheiding tussen kerk en staat in gevaar.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs