Politieke voorkeur

Op zijn Deens, No no of go go

Leuk voor Alexander Pechtold en Femke Halsema dat zij uit dezelfde droppot snoepen, maar besluiten worden genomen tijdens een diner. Dat laatste is het geval tussen Verhagen en Rutte die elkaar verliefd in de ogen staren tijden een etentje gisterenavond. Het mogelijke besluit dat is genomen is het gedoogkabinet, of de Deense variant. Een kabinet van VVD en CDA met steun van de PVV die niet meeregeert, maar wel de credits krijgt voor de genomen beslissingen. Door deze variant zal de linkervleugel van het CDA tevreden zijn omdat de PVV niet daadwerkelijk meeregeert. En daar zit ook de winst voor het progressieve liberale deel van Nederland.

Iedereen weet dat wanneer Wilders een nacht slecht heeft geslapen. of omdat het populisme dat van hem eist, hij kan draaien als
een blad van een boom. Dat bleek tijdens de eerste ronde toen Wilders al zijn punten liet vallen en zijn principes. Die instelling heeft Wilders dus. Het Deense model schept dan ook kansen bij de andere partijen. Het kabinet zal regelmatig moeten onderhandelen over allerlei onderwerpen om een meerderheid in de Kamer achter zich te krijgen. Daar liggen kansen en geen onmogelijkheden. Laat maar komen dit gedoogkabinet.

Auteur: Liberale Media op 02:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Op zijn Deens, No no of go go�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs