Politieke voorkeur

In-stelling

 Met een meedraaiend CDA ziet de PVV kans richting pluche te sluipen. De CDA achterban strubbelt nog wel wat tegen en de PVV is ook de beroerdste niet om wat ballast uit zijn roeibootje te gooien. Die prijs voor een coalitie zal de PVV graag betalen. De PVV moet dan haar hoofdprijs van de hoofddoekjesbelasting opgeven voor een eventuele burkaverbod als troostprijs. Waarom ook niet. De PVV achterban slikt dat wel, hoor je Wilders denken. Dat je daarmee een complete bevolkingsgroep schoffeert, a la. Eigen volk euhh… beeldvorming eerst. Het handhaven van het burkaverbod kost misschien een paar miljoen en het zal, net als het rookverbod, wellicht niet zo’n vaart lopen denkt het CDA.

Bruin-1 gaat regeren, daar gaat het om. Een dieptepunt voor de klassiek liberale VVD. Was het liberalisme ook niet die stroming die andersdenkenden ook hun bestaansrecht gunt? Paars-plus heeft dan misschien de nodige struikelblokken, maar Paars-plus geeft mij in ieder geval het gevoel dat we
een samenleving willen met een zekere moraliteit. Want met de instelling van de PVV worden taferelen als ik hieronder meemaakte gemeengoed.

Een moeder met kinderwagen, de vrouw is duidelijk moslim, steekt de weg over. Bijna aan de overkant komt een Nederlandse man haar op de fiets tegemoet. De man vindt eigenlijk dat hij voorrang heeft op de overstekende vrouw, die de voorste wieltjes van de kinderwagen al bijna op de stoep heeft, en duwt zijn voorwiel nog net niet in de kinderwagen. Zijn blik en gedrag straalt uit: ga weg moslim ik ben een “echte” Nederlander!

VVD, uitdrager van het klassiek liberale gedachtegoed, voorkom deze versplintering van onze samenleving en kijk weer eens naar je basisgedachte.

Auteur: Liberale Media op 12:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

3 reacties for �In-stelling�

  1. Stanislaus,

    Gefeliciteerd met je debuut.

  2. Look who's talking!! Hurray voor Stanislaus!

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs