Politieke voorkeur

Hoe snel gaat deze formatie?

De Paars-plus formatie gaat zo snel dat het de snelheid van het licht erbij in het niet valt. Vanmorgen schreef ik nog over de achterban van de VVD die dwars ligt en de vraag of die druk niet te groot zou zijn voor de VVD-leider te kiezen voor PvdA-CDA-VVD. De virtuele inkt was nog niet droog, toen het bericht dat de VVD-top Mark Rutte steunt in zijn keuze voor Paars-plus naar buiten kwam. De VVD zwicht dus niet voor de druk. De VVD-top formuleert het als volgt:
Een kabinet met PvdA, GroenLinks en D66 is niet wat we vooraf wilden, maar aan alle combinaties kleven nadelen, zo was de teneur. Rutte krijgt daarom van de partijtop de ruimte om met de drie andere partijen verder te onderhandelen.
Dat is een stevig statement van de
VVD-top. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat slechts 8% van de VVD-achterban voor een kabinet is met Paars-plus. Toch heeft het partijbestuur er alle vertrouwen in dat Rutte bij de onderhandelingen als grootste partij de belangrijke VVD-punten gestalte kan geven. Dat is nog eens lef tonen! Niet bang zijn voor de waan van de dag, maar vooruitzien naar het meest liberale kabinet ooit in de Nederlandse geschiedenis.

Hulde voor het partijbestuur van de VVD.

Auteur: Liberale Media op 09:09. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Hoe snel gaat deze formatie?�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs