Politieke voorkeur

Gedoog-1 erodeert positie Beatrix

Gedoog-1. VVD, PVV en CDA zijn eruit. Het experiment in de Nederlandse politiek kan beginnen. maar nog niet geformeerd en nu al controversieel. Rutte wordt nog niet als nieuwe informateur benoemd. Nu nog informateur Lubbers wil eerst gaan praten met de andere fractievoorzitters. Waarom heeft Lubbers besloten eerst met de andere fractievoorzitters te praten? Het antwoord komt van Alexander Pechtold.

D66-leider Alexander Pechtold heeft een Kamerdebat aangevraagd met informateur Ruud Lubbers. Reden daarvoor is dat VVD, PVV en CDA willen gaan onderhandelen over een minderheidskabinet, terwijl dat volgens Pechtold buiten de opdracht van de informateur valt. Pechtold wil daarover dinsdag met Lubbers in debat.

Pechtold heeft een punt en mist een punt. Er doet zich namelijk een interessant fenomeen voor. De fractieleiders
van de VVD, CDA en PVV hebben de wens van Beatrix genegeerd door zich niet te richten op de formatieopdracht van Lubbers. Zij hebben hun eigen plan getrokken en daarmee Beatrix in het stof bijtend achtergelaten. Volgens velen was de macht van de koningin in deze formatie te groot. Gedoog-1 laat zien die macht te eroderen. Het worden interessante tijden.

Auteur: Liberale Media op 00:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Gedoog-1 erodeert positie Beatrix�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs