Politieke voorkeur

De mens achter de politiek

Vanavond kijk ik naar Zomergasten met Jan Marijnissen als eerste gast. Het doet me denken aan een andere televisieuitzending: 24 uur met... Agnes Kant. Niet omdat dit toevallig allebei kopstukken zijn van de SP, maar omdat we in beide gevallen een inkijkje krijgen in de overtuigingen en drijfveren met bijkomende emoties en twijfels van de mens achter het kopstuk.

Ik kan me herinneren dat ik ooit verontwaardigd was als politieke leiders zo in het voetlicht werden gesteld. Alsof de politiek over deze koppen zou gaan. Nou sta ik nog steeds achter die verontwaardiging, als het gezicht wordt gebruikt als aantrekkelijk plaatje om kiezers te winnen. Toch merk ik nu ook hoe belangrijk het kan zijn om een beeld te krijgen van die ene betrokken politicus. Je hoeft het niet
eens te zijn met hun politieke keuzes, maar het is waardevol je af en toe te laten inspireren door dergelijke bevlogen en betrokken mensen. Jan Marijnissen is zo'n bevlogen politicus. In de woorden die hij vanavond zelf gebruikte voor Lula da Silva, president van Brazilië: deze man deugt.

Hoe past dit verhaal in een liberaal blog? Weet ik niet. Eigenlijk gaat het daar niet om. Natuurlijk, een conclusie als deze ligt voor de hand: wie individuele vrijheid hoog in het vaandel heeft staan, en daar met overtuiging optimaal gebruik van maakt, kan veel bereiken, en daar veel mensen mee inspireren. Bijvoorbeeld, als u wilt. Maar wat mij raakt in deze uitzending heeft weinig te maken met welke ideologie dan ook. Ik zie een mens.

Auteur: Liberale Media op 01:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

2 reacties for �De mens achter de politiek�

  1. De SP zal nooit mijn partij worden, maar voor Jan Marijnissen maak ik een uitzondering. De oprechtheid en emotie is weinigen gegeven in het politieke landschap.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs