Politieke voorkeur

De individuele keuze

Liberalisme staat voor het individu. Dat hoef ik u hier op dit blog niet uit te leggen. De vraag die ik heb is wanneer die individuele keuze ingeperkt moet worden in verband met verregaande decadentie. Het volgende bericht in de Telegraaf is het spanningsveld:
Een 49-jarige Amerikaanse heeft vrijdag op de Amerikaanse nationale hotdogdag het duurste broodje worst ooit gekocht voor 69 dollar (53 euro). „Het was fantastisch. Een geweldige smaak”, citeerde de Amerikaanse krant New York Daily News zaterdag koopster Trudy Tant. De vrouw greep de kans aan„om eens iets geks te doen” en kocht het broodje met truffelolie, truffelboter, foie gras van eend, mosterd, zoete ui, ketchup en natuurlijk worst
Eet smakelijk Trudy het is je keuze en dat blijft je goed recht. Waarom dan die twijfel? Is het de decadentie die er vanaf straalt? Met zoveel hongerige mensen wereldwijd
kan men zich als individu veroorloven een hot dog te kopen van $69,00.

Gaat hier de uitspraak op van Alexander Pechtold dat het allemaal wat minder moet? Ik ben er nog niet uit. Hopelijk de lezers van Liberale Media wel.

Auteur: Liberale Media op 01:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

2 reacties for �De individuele keuze�

  1. Leuke vraag. Uit dit soort overwegingen blijkt eens te meer dat termen als "Liberalisme" en "Het Individu" op zichzelf weinig betekenis hebben. Het zijn kapstokken waar je je ideeën aan op kunt hangen. Individuele keuzevrijheid alleen is niet zaligmakend. Ik ben het met Pechtold eens, je mag best vraagtekens zetten bij de manier waarop die vrijheid soms ongegeneerd wordt verward met ikke-en-de-rest-kan-stikken. Dat is geen inperking van je vrijheid van handelen, het maakt je er alleen op alert dat die vrijheid een groot goed is waar je bewust mee om moet gaan.

  2. Marko,

    De vraag die je kan stellen is een simpele, nu ik er even verder over nadenk. Gezond verstand. Dit gebrek aan gezond verstand schept de situatie van het ikke ikke wat je treffend weergeeft.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs