Politieke voorkeur

Centrumrechts. Doet dat nu pijn?

Natuurlijk doet centrumrechts pijn. Laat daar geen misverstand over bestaan.  Wordt er besloten Deens te laten vallen en te kiezen voor een meerderheidskabinet over rechts, dan is dat geen pretje. Over een VVD-CDA-PVV wordt gespeculeerd, maar is het realistisch? Naar mijn mening niet. Waar haalt Wilders bijvoorbeeld zijn ministers en staatssecretarissen vandaan? Buiten de partij naar alle waarschijnlijkheid. Wanneer dat het geval is, waar ligt dan de loyaliteit van deze ministers. Is toch een puntje van zorg voor zo'n coalitie lijkt mij. Verder zal Wilders weer kandidaten moeten screenen voor de komende (getrapte) verkiezingen voor de Eerste Kamer. Het debacle met kandidaten en de PVV ligt nog vers in het geheugen.

Waarom wordt er dan gesproken over deze vorm? Houdt het CDA in de gaten. Deze partij is bij de vorige verkiezingen veel zetels aan de PVV kwijtgeraakt en kan met een meerderheidskabinet aantonen hoe slecht de PVV opereert. Met een meerderheidskabinet
is het voor het CDA een makkie om verloren terrein terug te winnen. Voor heel liberaal Nederland is het pijnlijk en zal het slikken worden. Het grote voordeel van een meerderheidskabinet op rechts is dat er binnen no-time nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.

Auteur: Liberale Media op 05:00. Tags: , , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Centrumrechts. Doet dat nu pijn?�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs