Politieke voorkeur

Blijf nu eens met je jatten van onze poten af!

Amsterdam het voormalige toonbeeld van tolerantie en gay capital number1 wordt meer en meer door homo's gemeden. De reden is, zoals bekend, de alsmaar toenemende homohaat.
Een homoseksuele Brit is afgelopen weekeinde in het centrum van Amsterdam mishandeld. Het aantal meldingen van geweld tegen homo's in Amsterdam steeg vorig jaar met bijna een kwart. De politie noteerde 82 meldingen van homogerelateerd geweld, naast bijna driehonderd bedreigingen.
Een paar zaken zijn werkelijk onvoorstelbaar. Het is toch werkelijk godsgeklaagd
dat homoseksuelen niet over straat kunnen zonder uitgescholden, bespuugd of in elkaar geramd te worden? Bij elkaar praten we hier over 382 meldingen. Dat is er meer dan 1 per dag. Het zijn er natuurlijk veel meer, omdat tegenwoordig door de bureaucratie en en de onbereidheid van de politie er geen aangifte wordt gedaan. De potenrammers komen ermee weg en door het absolute niets doen van allerlei instanties en het onder het tapijt schuiven van deze "incidenten" door de politie en het OM, zal het aantal groeien. Zo simpel is dat. Het schorem heeft het gevoel alles te kunnen maken.

Dé grote verliezer naast, natuurlijk,  de slachtoffers van dit barbaarse geweld is de maatschappij in haar geheel daar mensen niet kunnen zijn wat ze willen zijn omdat laffe klootzakjes de ruimte krijgen te terroriseren.

Auteur: Liberale Media op 09:00. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

2 reacties for �Blijf nu eens met je jatten van onze poten af!�

  1. Ik kan me helemaal in je woede vinden, Frank. Heel frustrerend. Ik zou in dit soort gevallen eigenlijk niet weten hoe je het zo kunt regelen dat de ruimte om te terroriseren niet wordt geboden. Ik heb het idee dat hier een gevaarlijke cocktail een rol speelt: overtuigingen van ouders dat homo's minder waard zouden zijn dan hetero's, en jongeren, vaak zonder duidelijke overtuigingen, die daarin gelegenheid zien om hun onverschillige verveeldheid om te zetten in bruut geweld. En, last but not least, het onvermogen van onze rechtstaat om het gedrag van deze probleemgroep te veranderen. Al lang geleden zijn ouders, scholen en andere instanties hun greep op deze losgeslagen groep verloren. Niks doen is geen optie, maar wat we wel doen lijkt tot nu toe weinig uit te halen.

  2. Marko,

    Ik kan mij de woorden van Bas Paternotte op twitter herinneren. "Het is een kwestie van beschaving". Wanneer je daarover nadenkt kom je een heel eind. Het is inderdaad een kwestie van innerlijke beschaving.

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs