Politieke voorkeur

Wij doen even niet mee


Het lijkt steeds pijnlijker te worden. Rutte, Verhagen en Wilders gaan niet deelnemen aan het paniekdebat van links woensdag. Terecht, want waarom zou je meedoen met een debat waar voor de VVD toch geen werkbare coalitie uit voort kan komen. Rutte houdt zich eenvoudig aan zijn belofte, hij zei namelijk al voor de onderhandelingen met wie ook, dat hij alleen zou gaan regeren indien er orde op zaken kan worden gesteld. Geen één keer hebben we Rutte kunnen betrappen op het niet waar maken van zijn beloftes. De enige manier waarop hij die belofte niet zou kunnen waarmaken is wanneer het minderheidskabinet geen akkoord zou kunnen krijgen.

Rutte wil niet koste wat kost op het pluche. Rutte wil waarmaken wat hij de kiezers tijdens zijn campagne heeft beloofd. Kan hij dat niet waarmaken, dan begint hij er eenvoudig niet aan. Is dat laf?
Is dat zwak? Is hier ook maar ergens sprake van kiezersbedrog? Nee, dit is juist ijzersterk.

Belangrijke punten moeten gerealiseerd, zo niet, dan beginnen we er niet aan. Het steunen van linkse hobby's is dus zowel voor PVV als VVD absoluut geen optie.
Nu dat langzaam, ja het duurde even, doordringt tot de PvdA, is het te laat. Cohen had de stekker er al lang uitgetrokken en nu hij die er weer in wil pluggen, past deze niet meer.

Auteur: Liberale Media op 11:00. Tags: , . Volg deze reacties via RSS 2.0

2 reacties for �Wij doen even niet mee�

  1. Take Amsing

    valt niets aan toe te voegen...

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs