Politieke voorkeur

Uiterlijk bepaalt het leven van een vrouw: fact

Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Dat zal niemand kunnen tegenspreken.

En daarom proberen we onszelf zo goed mogelijk te presenteren. Als een verzekeringsagent bij een klant komt en hij ziet eruit alsof hij zo van een wedstrijd op de crossmotor komt, dan dalen zijn kansen om een verzekering af te sluiten tot praktisch nihil.
Zo gaat het ook met solliciteren. Als je opgaat voor een functie als afdelingshoofd bij een bank, dan moet je niet in een spijkerbroek
met een t-shirt verschijnen. Dat gaat gewoon niet werken.

De University of Colorado Denver Business School heeft een onderzoek uitgevoerd waar een opmerkelijk resultaat uit voortkwam. Wat blijkt: mooie vrouwen kunnen het wel schudden als brandweerman of vrachtwagenchauffeur. Er wordt geselecteerd op uiterlijk. Weinig kans voor mooie vrouwen om in een typisch mannenberoep aan de slag te komen.
Mannen daarentegen hebben altijd een voordeel als ze een aantrekkelijk uiterlijk hebben.

"Gaat het om masculiene beroepen, dan geldt een mooi voorkomen als nadeel voor een vrouw", bevestigt hoofdonderzoekster Stefanie Johnson maandag in de Daily Mail.

"Er is wat voor te zeggen dat het voorkomen soms een legitieme basis kan zijn om iemand aan te nemen, in banen waarbij er veel contact is met mensen bijvoorbeeld, zoals verkopers", voegt Johnson daaraan toe. "Maar het is belangrijk dat fysieke aantrekkelijkheid bij mannen en vrouwen even zwaar beoordeeld wordt, om discriminatie tegen vrouwen af te wenden."

Auteur: Liberale Media op 01:00. Tags: , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Uiterlijk bepaalt het leven van een vrouw: fact�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs