Politieke voorkeur

Sport verbroedert! Maar is ook gevaarlijk... :


Je zal toch als coach in een strafkamp terecht komen omdat je op het WK geen winst kon boeken met je ploeg.

Hoe is het mogelijk dat bij een WK, dat toch het logo van verbroedering zou moeten dragen, een land meedoet dat zo met hun sportieve vertegenwoordigers omgaat. Een land dat geleid lijkt te worden door lieden die in een isoleercel van een psychiatrische kliniek geen slecht figuur zouden slaan.

Als liberaal ben ik tegen uitsluiting van landen, maar hier is natuurlijk wel
een grens aan te geven, wanneer het niet uitsluiten leidt tot situaties die mensen ernstig kunnen schaden. En mijns inziens is dat hier het geval.

Moet je je nu schuldig gaan voelen door te winnen van het Noord-Koreaanse elftal, als je weet dat hun verlies uitloopt op buitenproportionele sancties van het land dat zij vertegenwoordigen? Of geldt hier 's lands wijs, 's lands eer. Dit laatste lijkt mij toch ondenkbaar, aangezien er van wijs noch eer sprake is bij zulke verregaande dictatuur.

Noord-Korea heeft maar één doel voor ogen, er moet gewonnen worden, er moet succes zijn. Succes is namelijk iets dat in Noord-Korea niet voorkomt. Dit is de allergrootste frustratie van dit failliete land. Er wordt nog steeds gehoopt dat niemand het volledige failliet van dit land opmerkt, een failliet dat men nimmer meer te boven kan komen.

Je kunt echter succes niet afdwingen, zelfs niet met geweld. En indien men niet meer weet wat menselijkheid betekent en de waanzin het hiervan wint, dan heb je niets te zoeken op een WK.

Auteur: Liberale Media op 12:00. Tags: , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Sport verbroedert! Maar is ook gevaarlijk... :�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs