Politieke voorkeur

Op zijn Deens in Denemarken en in Nederland

Naast u ziet u Pia Kjærsgaard. Dat is de vrouwelijke Geert Wilders. Deze mevrouw is partijleidster van de Deense Volkspartij.  Zij houdt Denemarken al sinds 10 jaar in een ijzeren greep. Regeert niet, maar heeft wel alle touwtjes in handen. Welkom bij het Deense model op zijn Deens. Het relaas dat u in de link kan lezen stemt weinig hoopvol. De Volkspartij houdt de Deense politiek in een wurggreep en zonder deze partij is er weinig tot niets mogelijk wanneer het op regeren aankomt. Zoals bekend zijn de Deense immigratiewetten de strengste binnen de EU om even wat voorbeelden uit het artikel aan te halen: 

De Deense immigratiewetten zijn notoir streng. Keihard voor asielzoekers, niet trouwen met een buitenlandse partner onder de 24 jaar, hoge eisen aan immigranten. Om een verblijfsvergunning te krijgen is recent een puntensysteem ingevoerd. Natuurlijk krijg je punten voor werkervaring, Deens spreken en kennis van de cultuur. Maar immigranten moeten ook minimaal een jaar 'actief hebben deelgenomen aan de Deense maatschappij': Alleen als je honderd punten scoort krijg je een verblijfsvergunning.
Wanneer je bovenstaande maatregelen leest krijg je als liberaal spontaan neigingen die ik hier verder niet zal omschrijven. Nu denkt u natuurlijk. Hé van Buren jij ziet toch geen
nadelen in dat Deens van je? Dat klopt. De partijstructuur in Nederland zit anders in elkaar. Er is nog steeds een groot links contingent dat rechts  terecht kan wijzen en wanneer het moet bij volgende verkiezingen kan overrulen. Daarnaast is er binnen de VVD en CDA geen eenduidige stroming aanwezig. conservatief, liberaal  en progressief gaan gebroederlijk samen binnen deze partijen. Daardoor heb je check and balances. Het enige dat alle partijen nu eens moeten doen is goed aan het electoraat uitleggen dat er niet één enkele tsunami van wat dan ook ons te wachten staat. Op deze agitprop heeft Wilders het alleenrecht. Dat alleenrecht buit hij aan alle kanten uit. Alexander Pechtold is één van de weinigen  die Wilders daarop consequent aansprak. Het probleem was voor Alexander Pechtold dat hij daardoor de rest van zijn partijprogramma vergat te verkopen. Maar met het Deense model in Nederland gaat polderen weer leuk worden. Laat dat model maar komen. Politiek wordt weer spannend.

h/t Carla Wijn

Auteur: Liberale Media op 08:56. Tags: , , . Volg deze reacties via RSS 2.0

0 reacties for �Op zijn Deens in Denemarken en in Nederland�

Leave comment

Laatste opinies

Laatste reacties

Auteurs